El quètxup pot ser saludable
Ingredients
per a 1/2 litre de quètxup
- 1 kg de tomàquets madurs (els de pera tenen un color i textura molt adient)
- 1 ceba gran
- 1 pebrot verd
- 1 gra d’all
- 50 g de concentrat de poma (o bé mel)
- 6 cullerades soperes de vinagre de poma (o bé de sidra o vi blanc)
- 1 cullerada petita de mostassa
- 1/2 cullerada petita de sal
- 1/2 cullerada petita de pebre vermell dolç
- 1 pessic de canyella mòlta
- 1 pessic de pebre mòlt
- 1-2 claus d’espècia mòlts (al morter)
- Oli d’oliva verge
Elaboració:
- Poseu a coure, en una cassola d’acer inoxidable i amb poc foc, la ceba tallada prima a mitges llunes, el pebrot a tires i l’all amb un xic d’oli.
- A banda escaldeu els tomàquets i peleu-los. Talleu-los en quatre trossos i afegiu-los a la cassola amb les verdures. Deixeu-ho coure tapat, i a foc lent, uns 25-30 minuts, remenant de tant en tant. A mitja cocció, incorporeu la sal.
- Quan tot estigui ben cuit, tritureu-ho amb la batedora fins que quedi ben fi.
- Afegiu-hi les espècies, la mostassa, el concentrat de poma i el vinagre. Deixeu-ho coure a foc molt lent, remenant sovint, uns 40 minuts fins que s’espesseixi. Ja teniu el quètxup a punt!
Si el voleu
per conservar, en aquest
moment ja el podreu posar en pots esterilitzats i ben tapats. Coeu-los al bany
maria durant 25 minuts després que l’aigua hagi arrencat el bull.
Curiositats:
El quètxup
és probablement la salsa més popular arreu del món, sobretot entre els
més joves. És una salsa originària de la Xina, que els anglesos van importar al
segle XVIII i que els americans van saber popularitzar arreu del món.
El quètxup pot ser saludable
El quètxup pot ser saludable
Recepta inventada per l'Aniol de P5 el dia 26 de novembre del 2013
Ingredients per a dos nens:
1 patata grossa
4 ramets de bròquil
20 mongetes tendres rodones
2 grapats de cigrons cuits
Aigua
Preparació:
Es pela la patata i es fan
trossets petits. Es trenquen els ramets de bròquil en petites flors. Es treuen
les puntes de les mongetes i es trenquen a trossets amb les mans.
Es renten totes les verdures i es posen a dins d'una olla
mitjana amb 3 dits d'aigua. Es couen les verdures. Un cop cuites es colen i es
munten els dos plats. S'hi afegeix un grapat de cigrons cuits a cada plat i
s'amaneix amb oli i sal.
Segons l'Aniol està requetamegaboníssim.
Recepta enviada per l'Alejandra, mare de la Roberta de P5 el dia 28 d'octubre del 2013
ESPINACS A LA CREMA
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivvD-6L984YeiLRbUskaYLXupLeOce6H-WPSxoIjPpkiX2sheiLbeK4Q5_onr5hoWAEU0UVyXmVuTUILJRkBrKapj5Vf5MmYqf062OaJqFonYGpJVTXunDSpjOzpkji1Hxn0M4pFpNdnk/s200/espinacas-crema-marca.jpg)
1/2 ceba picada
2 grills d'all molts
200 ml de nata liquida
30 gr de formatge
Oli, sal i pebre
Preparació:
En una paella poso a sofregir amb oli la ceba, els alls i els espinacs. Els redueixo durant uns set minuts aprox. Desprès poso la nata , la sal i el pebre i ho deixo tres o quatre minuts més. Finalment afegeix-ho el formatge tallat a daus i espero fins que es fon amb la temperatura i s'hagi integrat.
Recepta enviada per l'Anna, la mare de l'Aniol Estarlich de P5 el dia 27 d'octubre del 2013
PASTÍS DE PASTANAGA
Ingredients: 3 ous
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPDeViwts4OSWRahT8L4E5Lxx2SLijrJmnpbSbyrKGy6W-_7NVrftThGPPqM7EnrysnsF2bF9la1RMLC3BXpalju7e_EqMS62aa71db2xIFsvhRdnxV2obCgfwHMJUJzGYnMOXv2GD52U/s200/2013-10-27+17.02.07.jpg)
130gr. de sucre
200gr. de farina d'ametlla crua
200gr. de pastanaga ratllada
El suc d'1 llimona
1 culleradeta de llevat
1 polsim de sal
Preparació:
Es posen tots els ingredients junts, en un bol, menys les clares d'ou i es remena bé. Es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen.
Es posa en un motlle untat amb mantega i es cou al forn a 180º uns 30-35 minuts.
Bon profit!
Receptes enviades per la Natalia, mare de l'Oriol Ferrer de 2º el dia 25 d'octubre del 2013.
COCA DE ESPINACAS
Ingredients: Lámina de pasta brisa
400gr de espinacas
2 dientes de ajo
Piñones
Uvas pasas
Azúcar
Preparació:
Estirar la pasta brisa en una bandeja de horno y cocinarla tal y como ponga en el paquete, mientras está en el horno saltear las espinacas con los dientes de ajo y rehogarlas junto con las pasas y los piñones,cuando esté cocinada la base sacarla del horno y añadir las espinacas, espolvorear un poco de azúcar y meter de nuevo en el horno y dorar hasta que el azúcar caramelice, sacar del horno y dejar enfriar.
BIZCOCHO DE CALABAZA
Ingredients: 250 gr. de calabaza pelada y troceada
250 gr. de azúcar
250 gr. de harina
70 gr. de aceite de girasol
3 huevos
1 sobre de levadura
Azúcar glass para decorar
Preparació:
Lo primero es asar o cocer la calabaza. Yo lo he puesto en el microondas, a potencia máxima, durante 10 minutos Troceamos la calabaza y la ponemos en un bol amplio, cubrimos con agua, tapamos el bol con papel film y metemos en el microondas, después de este tiempo comprobamos que ya está tierna.
Batimos los huevos hasta que blanqueen Añadimos el azúcar y seguimos batiendo hasta que se haya integrado. Después añadiremos el aceite de girasol en un hilo, es decir, poco a poco, y seguiremos batiendo. Escurrimos el exceso de agua de la calabaza y trituramos con un tenedor. Añadimos a la mezcla hasta integrar. Cuando todo se haya integrado añadiremos, a cucharadas, la harina y la levadura, previamente tamizadas. Paramos de batir cuando la mezcla se haya integrado. Engrasamos un molde, y añadimos la mezcla del bizcocho.
Introducimos en el horno precalentado a 180º durante una media hora (es un bizcocho que se hace muy rápido, así que no dejéis mucho más en el horno, que se os puede quemar). Comprobaremos el punto de cocción con una brocheta de madera, y si esta sale limpia, será que ya está. Sacamos y dejamos dentro del molde durante un cuarto de hora, encima de una rejilla. Después desmoldamos con cuidado y dejamos encima de la rejilla hasta que se enfríe totalmente. A la hora de servir espolvorearemos azúcar glass por encima, y lo haremos con la ayuda de un colador.
Receptes enviades per Alex Boso, pare de la Luana de P-5 el 20 d'octubre del 2013
TSATSIKI (salsa grega de
iogurt amb cogombre)
Ingredients: Un cogombre sense les llavors, si és que en te
Iogurt
grec (250g)
El
suc de mitja llimona
Oli
d’oliva
Un
gra d’all
Sal
i pebre
Un
polsim d’anet
Instruccions: Batre-ho tot junt i ja està!
PIZZA POLENTA (per a 4
persones)
Ingredients: Polenta (130g)
Aigua
(mig litre)
Sal
Alfàbrega
Un
pebrot vermell
Una
albergínia
Ceba
Carabassa
Formatge
de cabra
Preparació: Fem
bullir l’aigua i afegim un grapat d’alfàbrega i la polenta. Remenem fins que
tot l’aigua s’hagi absorbit. Posem la
polenta a la base o en un motllo. La cobrim amb tots els ingredients: pebrot
escalivat, ceba, formatge, un altre polsim d’alfàbrega. Ho posem a gratinar
durant uns 8 minuts al forn. Boníssim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada